Volledig scherm
© AD

In de Vuchtpolder bij Breda en Weststad-Zuid in Oosterhout staat je fiets het veiligst

ETTEN-LEUR – Aan de lopende band worden er fietsen gestolen. De politie registreerde de afgelopen zes jaar ruim 636.000 gestolen fietsen waarvan de eigenaar aangifte deed. Slechts één procent van de ongeveer twaalfduizend buurten in Nederland is verantwoordelijk voor dit aantal gestolen fietsen.

Het werkelijk aantal gestolen fietsen ligt nóg hoger. Slechts een op de drie gedupeerden doet aangifte bij de politie. Buurtfacts onderzocht per plaats welke buurten een wahalla zijn voor fietsendieven.

In Breda verdwenen de afgelopen zes jaar in totaal 9047 fietsen, waarvan ongeveer een tiende deel in het centrum van de stad. Vorig jaar werden in Breda 264 fietsen gestolen. In de Vuchtpolder daarentegen verdween de afgelopen zes jaar geen enkele fiets.

In Oosterhout kregen vorig jaar 281 fietsen een andere ‘eigenaar’. Dat bracht het totaal aantal gestolen fietsen in zes jaar tijd op 1506. De helft van dit aantal verdween in het centrum. Industrieterrein Weststad-Zuid is de plek in Oosterhout waar nog geen enkele fiets werd gestolen.

Buurten in Breda met hoogste aantal gestolen fietsen:
1. Centrum
2. Station
3. Chassé
4. Brabantpark
5. Tuinzigt

Buurten in Oosterhout met hoogste aantal gestolen fietsen:
1. Centrum
2. Bloemenbuurt
3. Slotjes-Midden
4. Donkerbuurt
5. Slotjes-West

Hoeveel fietsen worden in jouw buurt gestolen

In samenwerking met indebuurt Breda