Volledig scherm
PREMIUM
Het bloemencorso 2018. © Foto: Ramon Mangold

In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’

ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

Twee dames hangen tegen het hekje vlak voor de ingang. Ze staan er al een uur, ze morren. Beiden gaan al ruim twintig jaar naar het Corso, maar vorig jaar grepen ze ernaast. ,,In het Van Goghhuis, vroeger, kon je tenminste binnen wachten. Met een kop koffie. Dit is vreselijk”, moppert er een. Ze zijn voornemens kaarten te kopen voor de tribunes aan de Molenstraat, voorheen de plek waar het zogenoemde ‘jubelmoment’ plaatsvond. Afwachten, hoe dat gaat zijn. Die climax verhuist dit jaar naar het Oranjeplein. ,,Voorheen lieten de winnaars van het Corso zich de gehele Molenstraat fêteren door het publiek. Dat zal nu dus volledig weggaan. Het is afwachten hoe dat nu dan zal gaan, denk ik.”

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen