Volledig scherm
Alexandra Brandes (42) en de 28-jarige Madelon Daamen © PIDZ/VVR

In Breda verongelukte zorgverleners waren op weg naar cliënt: 'We zijn een familielid verloren’

BREDA - De twee zorgverleners die maandag om het leven kwamen bij een ernstig auto-ongeluk aan de A16 bij Breda, waren die middag op weg naar een cliënt. Zorgcollega’s reageren geschokt op het overlijden van Alexandra Brandes (42) en de 28-jarige Madelon Daamen.

,,Wat een tragisch ongeval. Ik niet alleen, maar het hele team is geraakt”, vertelt Ed Engelander. Hij is eigenaar van PIDZ, een netwerk van zorgprofessionals waar Brandes begin dit jaar lid van werd.

Familielid

,,Alexandra sloot zich aan bij de PIDZ-familie in Roosendaal en was een graag geziene PIDZ’er op de afdelingen in de regio”, schrijft Engelander over zijn ‘zeer gewaardeerde collega’.

,,Wat een tragisch ongeval. We zijn een familielid verloren.” PIDZ wenst familie, vrienden, opdrachtgevers en mede-zzp’ers die veel met Brandes samenwerkten ‘enorm veel sterkte toe’.

Voetbalclub

Ook het overlijden van de 28-jarige Madelon Daamen is in haar omgeving als een mokerslag aangekomen. ,,Niet te bevatten”, reageert Peter van Heusden, voorzitter van voetbalclub VVR. 

Daamen was een actief lid bij deze vereniging. ,,Dit komt hard aan bij de club en zeker haar teamleden.”

Verdenking

De politie verdenkt een 80-jarige man ervan dat hij het ongeval bij Breda heeft veroorzaakt. De man uit Ulvenhout ligt in het ziekenhuis.

De twee auto’s botsten op elkaar op een viaduct over de A16, een van de twee wagens vloog in brand. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. Na de aanrijding werd het viaduct afgesloten en ook de op- en afritten van de A16 bij Breda waren enige tijd dicht. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda