In Breda doodgestoken man (23) was willekeurig slachtoffer, denkt politie

BREDA - De 23-jarige man die zaterdagnacht in Breda werd neergestoken en later overleed, was zeer waarschijnlijk een willekeurig slachtoffer.

Dat meldt de politie op basis van de eerste beelden en het verhoor van enkele getuigen. ,,Alles wijst erop”, zo laat een woordvoerder weten. Bekenden van de Dordtenaar melden dat er wel degelijk een ‘opstootje’ aan de steekpartij vooraf ging. De vriendengroep van de neergestoken man zou de dader hebben aangesproken, toen hij iemand anders sloeg.

Hevig bloedend

De steekpartij was in de Adriaan van Bergenstraat. Na een melding vonden agenten daar het hevig bloedende slachtoffer, maar hulp mocht niet meer baten. 

Met een goed signalement van de vermoedelijke dader ging de politie op zoek naar de dader.

Na een tip van een omstander bleek de vermoedelijke dader zich te hebben verstopt bij de ingang van een parkeergarage.

Burgemeester

Burgemeester Paul Depla reageert geschokt op de steekpartij. Via Twitter laat hij weten mee te leven met familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer.

In shock

Voetbalclub DFC in Dordrecht is in shock nu blijkt dat het slachtoffer een speler is van de club. ,,Ik heb er geen woorden voor, het is afschuwelijk nieuws’’, reageert voorzitter Anne Evers. 

,,Gisteren hebben we elkaar nog gesproken na de wedstrijd. Ik ken hem persoonlijk, een prima jongen. Ik kan het niet geloven. Dit is een klap voor DFC.’’

Onderzoek naar dodelijke steekpartij Breda in volle gang
Volledig scherm
Onderzoek naar dodelijke steekpartij Breda in volle gang © Perry Roovers

In samenwerking met indebuurt Breda