Op de Chassé Promenade, het grote plein achter het Chassé Theater in Breda, staat tijdens BredaPhoto een immens openlucht paviljoen: The Infinity Path, Een pad van ruim 500 meter lang en op sommige plekken 6 meter hoog. Ontwerp is van MVRDV, die ook De Trap in Rotterdam maakte
Volledig scherm
Op de Chassé Promenade, het grote plein achter het Chassé Theater in Breda, staat tijdens BredaPhoto een immens openlucht paviljoen: The Infinity Path, Een pad van ruim 500 meter lang en op sommige plekken 6 meter hoog. Ontwerp is van MVRDV, die ook De Trap in Rotterdam maakte © MRVDV

Immens bouwwerk wordt blikvanger van BredaPhoto

BREDA - Het wordt de blikvanger van BredaPhoto: een paviljoen dat het volledige plein achter het Chassé Theater beslaat. Een enorm groot, hoekig driedimensionaal pad met hoogteverschillen, ruim vijfhonderd meter lang, soms zes meter hoog. Een constructie waar je in, op, onder en tussen kunt lopen.

Het ontwerp is van MVRDV. Het Rotterdamse architectenbureau dat niet alleen bekend is van De Markthal in Rotterdam, maar vooral ook vanwege de immense trap die in 2017, in het kader van 75 jaar wederopbouw van de stad,  op het Rotterdamse Stationsplein een ware stormloop ontketende.

Oneindig

Voor BredaPhoto bedacht MVRDV 'The Infinity Path'. Een tijdelijk openluchtmuseum op het complete dak van de ondergrondse parkeergarage onder de Chassé Promenade. De locatie waar tijdens andere edities van het fotofestival de hoogste steigers met foto's stonden.

Hoewel het bouwwerk plaats biedt aan foto's, het dus een volwaardige expositieplaats is, is het vooral ook een attractie. De hoogte maakte het een soort uitkijkpost waarover iedereen kan wandelen om de foto's van BredaPhoto in steeds ander perspectief te zien, of om gewoon uit te kijken over de stad.

De titel, The Infinity Path, het oneindige pad, is een verwijzing naar het thema van BredaPhoto deze achtste editie: To Infinity and Beyond (vrij vertaald: tot in het oneindige en verder). Het bouwwerk is een constructie van steigers, met een houten pad en krimpfolie.

Breda

Theo Andriessen van BredaPhoto: ,,Wij willen er de verbinding van ons festival met de stad Breda mee benadrukken. We hebben MVRDV dan ook gevraagd iets te maken dat echt past bij de plek. Het paviljoen is zo ontworpen dat het fysiek architectuur van het plein volgt." Zo volgt het de driehoekige lijnen in het wegdek en de glooiingen van de Chassé Promenade.

The Infinity Path wordt gesponsord door MVRDV zelf, door Via Latus (een aan de Bredase bouw gerelateerd netwerk), door de gemeente en door de projectontwikkelaars Heijmans en Synchroon. Het paviljoen blijft heel de festivalperiode van BredaPhoto, tussen 5 september en 21 oktober, staan en is straks voor iedereen gratis te bezoeken. 

In samenwerking met indebuurt Breda