Volledig scherm
© Breda Originals

'Ik zag de cijfers op Teletekst veranderen en dacht: hier moet ik wat mee'

BREDA – De historische zege van NAC op zaterdagavond in de Kuip heeft de kledingondernemers van Breda Originals geïnspireerd tot een bijzonder shirt. "Ik dacht: hier moet ik wat mee."

De 0-2 zege levert een Teletekst-vermelding op waar de fans wel dagen naar kunnen blijven kijken. Zo ook bij Jochem Joosse (34) van Breda Originals, houder van een NAC-seizoenskaart. “Ik zat tijdens de wedstrijd naar Teletekst te kijken en het was me altijd al een doorn in het oog dat we in de Kuip nog nooit wonnen. Nu dus wel. De cijfers veranderden van kleur ten teken dat de wedstrijd klaar was. Apetrots was ik. Het momentum was daar om er wat mee te doen.”

Joosse had niet meer dan een paar uur nodig om na de zege al een shirt in de collectie op te nemen met op de borst niets meer dan de wedstrijdstatistieken van het duel: Feyenoord nul, NAC twee. Boem. “Ik vind het een shirt dat ik zelf ook beregraag zou willen dragen.”

Zondagmiddag zijn er al ‘een stuk of 20’ van besteld. Het is het derde NAC-ontwerp in de collectie van Breda Originals, na een shirt over het elftal dat in 1973 de bekerfinale won en de volledige naam van de afzonderlijke woorden die NAC vormen uitgeschreven.

Het shirt kost 29 euro en is hier te bestellen. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Unieke hockeywedstrijd bij Push Breda: een wedstrijd met alleen maar mannen van boven de 80 jaar

    Unieke hockeywed­strijd bij Push Breda: een wedstrijd met alleen maar mannen van boven de 80 jaar

    BREDA - Vlak voor aanvang van de interland Nederland - Engeland spreekt Oranje-captain Walter Hagedoorn zes jeugdleden van hockeyclub Push liefdevol toe. ,,Wij zijn niet jong en oud, maar allemaal hockeyers. Kom straks maar kijken hoe wij het doen”, klinkt het gemeend. De jongens knikken onder de indruk en wonen de wedstrijd inderdaad bij. Ze zijn 8, 9 jaar oud. Hagedoorn wordt deze zomer 84.

In samenwerking met indebuurt Breda