Volledig scherm
© Breda Originals

'Ik zag de cijfers op Teletekst veranderen en dacht: hier moet ik wat mee'

BREDA – De historische zege van NAC op zaterdagavond in de Kuip heeft de kledingondernemers van Breda Originals geïnspireerd tot een bijzonder shirt. "Ik dacht: hier moet ik wat mee."

De 0-2 zege levert een Teletekst-vermelding op waar de fans wel dagen naar kunnen blijven kijken. Zo ook bij Jochem Joosse (34) van Breda Originals, houder van een NAC-seizoenskaart. “Ik zat tijdens de wedstrijd naar Teletekst te kijken en het was me altijd al een doorn in het oog dat we in de Kuip nog nooit wonnen. Nu dus wel. De cijfers veranderden van kleur ten teken dat de wedstrijd klaar was. Apetrots was ik. Het momentum was daar om er wat mee te doen.”

Joosse had niet meer dan een paar uur nodig om na de zege al een shirt in de collectie op te nemen met op de borst niets meer dan de wedstrijdstatistieken van het duel: Feyenoord nul, NAC twee. Boem. “Ik vind het een shirt dat ik zelf ook beregraag zou willen dragen.”

Zondagmiddag zijn er al ‘een stuk of 20’ van besteld. Het is het derde NAC-ontwerp in de collectie van Breda Originals, na een shirt over het elftal dat in 1973 de bekerfinale won en de volledige naam van de afzonderlijke woorden die NAC vormen uitgeschreven.

Het shirt kost 29 euro en is hier te bestellen. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (5%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (3%)
3044 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen