Volledig scherm
© anp

'Ik voelde me een slaaf en walgde van mezelf'

De hoofdverdachte (30) ontkent in alle toonaarden dat hij een loverboy en pooier was. Zijn vriend (33) zegt dat hij alleen maar vrouwen naar klanten reed. Maar het Openbaar Ministerie (OM) in Breda is ervan overtuigd dat deze twee mannen uit Breda zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele uitbuiting door het exploiteren van veelal kwetsbare meisjes als escortdames.

De slachtoffers werden volgens de aanklacht gechanteerd met het publiceren van hun naaktfoto's. In enkele gevallen bleef het bij pogingen omdat de jonge vrouwen niet op de uitlokking ingingen en de politie inschakelden.

Onder de slachtoffers een net 17-jarig meisje dat volgens haar aangifte bijvoorbeeld op één dag seks met vier mannen moest hebben. Haar foto's zouden ook op de prostitutie-site Kinky.nl zijn gezet.

Aangetast

De meisjes, van wie er niet één het kon opbrengen om naar de rechtszitting te komen, zijn emotioneel zwaar aangetast.

Uit de voorgelezen verklaring van één van hen: ,,Als kind heb ik het erg moeilijk gehad. Ik was eraan gewend geraakt dat liefde kennelijk altijd terugbetaald moest worden. Deze jongen gaf me voor mijn gevoel echte aandacht en liefde, maar ik raakte verstrikt in hem en de mannen die hij naar mij toe bracht. Ik kreeg pillen en werd geslagen. Ik voelde me een slaaf en walgde van mezelf. Ik moest met mijn opleiding stoppen. Op school werd ik beschouwd als hoer."

Voorarrest

De zaak is zo omvangrijk en complex dat de rechtbank na een lange dag moest besluiten om de zaak alsnog later voort te zetten.

De hoofdverdachte, de 30-jarige Bredanaar van Ethiopische afkomst, zit al een jaar in voorarrest.

De aanklacht luidt dat hij meerdere jonge vrouwen heeft gechanteerd en aangezet tot prostitutie. Hij legde volgens officier van justitie Ingeborg van Dorst onder fake-namen contact via datingsites of WhatsApp.

Misbruikt

De man zelf stelt dat zijn mobiele telefoon is misbruikt voor de sekscontacten door een man die vaak bij hem thuis kwam. Maar de achternaam van deze zogeheten 'Kadir' weet hij niet.

De 33-jarige Bredanaar wordt beschuldigd van betrokkenheid bij twee feiten.

Hij bestrijdt dat hij expliciete foto's heeft gemaakt en/of die op sekssites heeft gezet.

In samenwerking met indebuurt Breda