Volledig scherm

'Ik schaam me er voor dat er mensen zijn die denken dat Trump een goede president zou zijn'

BREDA - Wordt het Clinton of Trump? Amerikanen in West-Brabant worstelen met de vraag wie het Witte Huis in moet.

Zo'n 500 West-Brabanders volgen de Amerikaanse verkiezingen nét even wat beter dan de rest van ons. Dat zijn namelijk de Amerikaanse Brabanders zoals David Wessman (56) uit Breda, die mag mee beslissen of Donald Trump of Hillary Clinton de nieuwe president van zijn vaderland wordt. Hij woont 2 jaar in Nederland en werkt als docent Game.

"Ik heb gestemd op Clinton, want ik stem al mijn hele leven op de Democraten. Ik ben heel erg trots dat we eindelijk een vrouw als serieuze kandidaat hebben. Ik schaam me er erg voor dat er mensen zijn die überhaupt denken dat Trump een goede president zou zijn. Ik wist wel dat er veel domme, racistische assholes in Amerika wonen, maar niet dat het er zoveel zijn, en dat ze zo kwaad zijn."

"Ik word er erg chagrijnig van dat ik ook wat fatsoenlijke, hoogopgeleide mensen ken die op Trump stemmen. Ik hoop echt dat Clinton het wordt, maar ik zou niet verbaasd zijn als Trump toch wint. Maar als dat gebeurt moet ik het maar van de positieve kant bekijken: dan heb ik er namelijk nog een extra reden bij om blij te zijn dat ik nu in Nederland woon."

In samenwerking met indebuurt Breda