Volledig scherm
Artsen aan het werk in de operatiekamer van het Amphia Ziekenhuis in Breda. © Foto: Ramon Mangold

Ik heb vertrouwen in de zorg in de regio West-Brabant

Geef uw meningDe Nederlandse ziekenhuizen werden het afgelopen jaar weer langs de kwaliteitsmeetlat gelegd voor de Ziekenhuis Top 100. In de gisteren gepubliceerde lijsten moesten de twee West-Brabantse ziekenhuizen – Bravis en Amphia – het met een erg bescheiden klassering doen. Is dat erg? Baart dat u zorgen? Of heeft u alle vertrouwen in de zorg die u het dichtst bij huis kunt krijgen?

Quote

De twee West-Brabantse ziekenhui­zen eindigden in hun categorieën ver van de voorhoede

De Ziekenhuis Top 100 biedt inzicht in de kwaliteit van zorg die ziekenhuizen hun patiënten bieden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van 36 criteria die een indicatie geven van de medische kwaliteit van ziekenhuizen, de organisatie van de zorg en de uitkomsten van operaties. Allemaal zaken die voor patiënten van belang zijn, omdat zij vertrouwen moeten hebben in de zorginstelling waar ze bij aankloppen. Het gaat om hun gezondheid, een groot goed.

De twee West-Brabantse ziekenhuizen eindigden in hun categorieën ver van de voorhoede: streekziekenhuis Bravis op plaats 30 van de 44 en topklinisch ziekenhuis Amphia op plaats 23 van de 26. In beide ziekenhuizen gaat veel goed, maar kan het soms echt beter.

Wat denkt u?

Moet het zorgniveau in West-Brabant snel naar een hoger niveau getild worden? Maakt u zich zorgen over de regionale zorg? Heeft u met deze Top 100-uitslag nog voldoende vertrouwen in Bravis en Amphia? Of bent u niet zo regiogericht en kiest u zelf de beste plek voor de zorg die u nodig heeft? 

Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. uw voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl Volgende week leest u in de krant en online een greep uit de inzendingen.

In samenwerking met indebuurt Breda