Volledig scherm
Skip heeft net een tas vol boodschappen bij de supermarkt gehaald en is daarmee onderweg naar Pim. © ron magielse / pix4profs

Hulpvaardige Skip (14) uit Breda in zonnetje gezet: 'Heel bijzonder wat Skip doet'

BREDA - Als Skip van der Kooij (14) met zijn boodschappen bij de kassa van Albert Heijn aan het Valkeniersplein staat, wordt hij volkomen overrompeld door André Boersma, die hem een cadeaubon aanbiedt.

Boersma, manager van de supermarkt, las vorige week in de rubriek Hartje Breda van BN DeStem een verhaal dat hem raakte. Het verhaal over Skip, die na een toevallige ontmoeting alweer een half jaar wekelijks boodschappen doet voor Pim (80).

Heel normaal
Skip trekt witjes weg en begrijpt de ophef niet. Hij vindt het zelf namelijk heel normaal dat hij Pim helpt. Boersma vindt dit alles behalve vanzelfsprekend, vandaar het presentje. “In een tijd waarin jongeren vooral op hun telefoons en Playstations zitten, vind ik wat Skip doet heel bijzonder. Hij is uit zichzelf opgestaan en helpt deze man enorm uit de brand. Deze hulpvaardigheid zien we in onze maatschappij wat mij betreft niet genoeg, zeker niet bij jongeren. Skip laat zien hoe eenvoudig het is om een ander te helpen. En daarmee maakt hij de wereld een stukje beter. We hebben het weer beter in Nederland, maar we vergeten dat sommige mensen het touw misgrijpen en die mensen moeten we helpen. Ik wil graag de hulpvaardigheid en betrokkenheid die Skip ons laat zien, hier in de winkel en in de wijk stimuleren.”

Skip is nog altijd beduusd: “Ik had dit totaal niet verwacht.” Op de vraag waar hij nu aan denkt, zegt hij: “Ik zou het leuk vinden als meer jongeren dit gaan doen, want dan worden nog meer mensen die het nodig hebben, geholpen. Dat zou mooi zijn.”

Dian Hetterscheid, de moeder van Skip, vult aan: “Laten we elkaar helpen, kijk in je eigen straat om je heen of er iemand steun nodig heeft. Of ga naar Steunpunt Informele zorg Breda (StiB), er zijn zoveel vrijwilligers nodig. Laat het normale weer normaal worden!”

In samenwerking met indebuurt Breda