Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie

Hulp bij geboorte en vondst dode baby zorgen voor dagen van uitersten bij politie: ‘Tegenstrijdig, bizar en bijzonder’

De moeder van een gewond kindje naar het ziekenhuis brengen, helpen bij het op de wereld zetten van een baby en de gruwelijke vondst van een dood baby'tje in Wernhout. ‘Tegenstrijdig, bizar en bijzonder’ noemt een agente van politieteam Weerijs de gebeurtenissen waarmee zij en haar collega's de afgelopen dagen te maken kregen.

 1. Horecabaas Johan de Vos door het dolle heen: ‘Alsof je de loterij hebt gewonnen’

  Horecabaas Johan de Vos door het dolle heen: ‘Alsof je de loterij hebt gewonnen’

  BREDA - Horecaondernemers reageren euforisch op de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels. Vanaf volgende week zaterdag kunnen Oranjefans weer EK-wedstrijden op grote schermen op het terras of in het café kijken. Ook kan een bezoek aan de kroeg of club tot diep in de nacht doorgaan. ,,Het is echt alsof je de loterij hebt gewonnen. Deze zomer ziet er nu wel even rooskleuriger uit dan die van vorig jaar”, beschrijft horecaondernemer Johan de Vos uit Breda.
 2. Politie maakt zich ernstig zorgen over moeder dode baby, onderzoek in volle gang
  PREMIUM
  Update

  Politie maakt zich ernstig zorgen over moeder dode baby, onderzoek in volle gang

  WERNHOUT - Hij is rustig, maar zichtbaar ontdaan en zoekt naar de juiste woorden. ,,Weet u, ik kan alleen maar hopen dat het kindje niet geleden heeft. Als dat wel zo is, hoop ik op gerechtigheid. Dit is hoe dan ook een tragisch verlies.” De politie maakt zich ondertussen grote zorgen over de geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder van de pasgeboren baby, die woensdag dood gevonden werd in Wernhout. Het onderzoek is donderdag in volle gang. De vrouw wordt opgeroepen zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Breda