Houtprijzen gieren de pan uit. Bij houthandels is het daardoor drukker dan ooit tevoren. Zo ook bij de Brabantse houthandel in Molenschot. Martin Koenraad uit Wijchen kan aan de gang met zijn pergola.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtprijzen gieren de pan uit. Bij houthandels is het daardoor drukker dan ooit tevoren. Zo ook bij de Brabantse houthandel in Molenschot. Martin Koenraad uit Wijchen kan aan de gang met zijn pergola. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Houtprijs stijgt en stijgt maar, houthandel kan amper bijbenen: ‘Op zonnige dagen is het hier gekkenhuis’

BREDA - Wie dit jaar nog wil genieten van een tuinhuis of veranda, loopt naast het feit dat bouw- en tuinbedrijven nauwelijks tijd hebben, tegen een nieuw probleem aan: het hout raakt op. En als het al beschikbaar is, betaal je de hoofdprijs. 

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?

In samenwerking met indebuurt Breda