House of DJ's start met crowdfunding en blijft actief in Breda

BREDA - House of DJ's is een crowdfunding-campagne gestart die 250.000 euro moet opleveren. Het geld is vooral bedoeld om de project-organisatie draaiende te houden,  want de eigen middelen van de initiatiefnemers beginnen op te raken. 

Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

House of DJ's moet een centrum voor Nederlandse dancecultuur worden. Kern van het project is een groot 'experience-center' waar jaarlijks 300.000 bezoekers de dancecultuur op een interactieve manier kunnen beleven. Verder is er ruimte voor dj-studio's, horeca en winkeltjes.

Lange tijd hadden de initiatiefnemers Breda op het oog als vestigingsplaats maar in januari maakten ze bekend hun pijlen op Amsterdam te gaan richten. "Er zijn ons inmiddels al veertien locaties aangeboden en binnenkort gaan we met de gemeente Amsterdam praten," aldus Arnold van der Leden, een van de initiatiefnemers.

House of DJ's heeft de steun van diverse grote namen uit de dance-wereld, zoals Tiësto, Dannic en R3hab. Maar er zijn nog geen harde toezeggingen van investeerders. " "We zijn druk bezig met gesprekken," aldus Van der Leden, die eerder aangaf zo'n 5 miljoen euro nodig te hebben om de plannen in Amsterdam te realiseren.

House of DJ's heeft nog niet helemaal afscheid genomen van Breda. Behalve dat de projectorganisatie voorlopig vanuit Breda blijft werken, wordt ook bekeken of in het Electron-pand in de Belcrum een dj-center zou kunnen worden gevestigd.

 "De gemeente heeft gevraagd of dat een optie is. Daar willen we graag over meedenken", aldus Van der Leden, die zelf in Ulvenhout woont.

Het pand aan de Belcrumweg komt in april grotendeels vrij, omdat kunststichting Electron dan verhuist naar de Liniestraat. De gemeente (eigenaar van het pand) bevestigt in gesprek te zijn met meerdere partijen voor invulling van het gebouw. "House of DJ’s is een van de partijen met wie gesproken is, in dit geval over een tijdelijke experimentele invulling van hun concept in Electron, maar dat idee was nog onvoldoende uitgewerkt," aldus een woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Breda