Volledig scherm
Deze tien verdiepingen hoge toren van de Trip van Zoudtlandt kazerne is opgeleverd. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

'Hotel' voor defensie in Breda opgeleverd

BREDA - Het 36 meter hoge gebouw op het terrein van de Trip van Zoudtlandt-kazerne is opgeleverd. De toren gaat onderdak bieden aan 150 medewerkers van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en cursisten van Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Het opgeleverde gebouw van tien verdiepingen hoog is niet het enige legeringsgebouw dat op de hoek van de Lovensdijkstraat en de De La Reyweg komt. „Een ander gebouw wordt gerenoveerd naar een lesgebouw voor het IDL. Dat moet in juli 2016 klaar zijn.” Later worden er nog eens twee panden gebouwd. Die moeten volgens de woordvoerder in 2017 en 2018 af zijn.

Momenteel verblijft de IDL nog in de Seeligkazerne aan de Fellenoordstraat. Zodra het instituut is verhuisd naar de nieuwe locatie, wordt de Seeligkazerne omgebouwd tot onderwijscomplex voor De Rooi Pannen. De bouwactiviteiten hangen ook samen met de sluiting van de huisvesting van de cadetten aan het Kasteelplein waar de NLDA momenteel nog zit. In 2018 gaat deze locatie sluiten, maar staat momenteel nog te koop bij het Rijksvastgoedbedrijf.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda