Volledig scherm
Deze tien verdiepingen hoge toren van de Trip van Zoudtlandt kazerne is opgeleverd. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

'Hotel' voor defensie in Breda opgeleverd

BREDA - Het 36 meter hoge gebouw op het terrein van de Trip van Zoudtlandt-kazerne is opgeleverd. De toren gaat onderdak bieden aan 150 medewerkers van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en cursisten van Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Het opgeleverde gebouw van tien verdiepingen hoog is niet het enige legeringsgebouw dat op de hoek van de Lovensdijkstraat en de De La Reyweg komt. „Een ander gebouw wordt gerenoveerd naar een lesgebouw voor het IDL. Dat moet in juli 2016 klaar zijn.” Later worden er nog eens twee panden gebouwd. Die moeten volgens de woordvoerder in 2017 en 2018 af zijn.

Momenteel verblijft de IDL nog in de Seeligkazerne aan de Fellenoordstraat. Zodra het instituut is verhuisd naar de nieuwe locatie, wordt de Seeligkazerne omgebouwd tot onderwijscomplex voor De Rooi Pannen. De bouwactiviteiten hangen ook samen met de sluiting van de huisvesting van de cadetten aan het Kasteelplein waar de NLDA momenteel nog zit. In 2018 gaat deze locatie sluiten, maar staat momenteel nog te koop bij het Rijksvastgoedbedrijf.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda