Volledig scherm
Hotel Mastbosch met een gezellig vol terras. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Hotel Mastbosch in Breda kan uitbreiden naar 100 kamers

BREDA - Hotel Mastbosch in Breda kan gaan uitbreiden. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met de aanpassing van het bestemmingsplan die daartoe nodig is.

Hotel-eigenaar Peter Werther is al tien jaar bezig om de uitbreiding van het hotel tot stand te krijgen. Als er verder geen procedures volgen van omwonenden tegen het besluit van de gemeenteraad, hoopt Werther volgend jaar met de verbouwing te beginnen, die dan in 2019 zou moeten worden afgerond.

De uitbreiding bestaat er uit dat het aantal kamers wordt uitgebreid van 47 naar 100. Verder komen er een zwembad en een sauna in het hotel.

Tegen de uitbreiding zijn veel bezwaren binnengekomen bij de gemeente. Daarbij wordt met name de extra parkeerdruk als een probleem gezien.

Volgens de parkeernormen zijn er voor het hotel ná de uitbreiding 145 parkeerplaatsen nodig. Op dit moment maken gebruikers van het hotel (en het bijbehorende restaurant) vooral gebruik van de parkeerplaats die tegenover het hotel ligt in het Mastbos. Daar zijn nu 65 plekken. Door dat terrein anders in te richten en enigszins uit te breiden kunnen daar 110 plekken worden gecreëerd. Dat zijn er nog altijd 35 te weinig.

Ondanks het formele tekort aan parkeerplaatsen, wil het college toch instemmen met het plan. Het college geeft daar meerdere redenen voor aan. Zo kent bijvoorbeeld het hotel met name op werkdagen een hogere bezettingsgraad, terwijl het Mastbos vooral in het weekend bezoekers trekt. Hotel-eigenaar Werther heeft bovendien afspraken gemaakt met een bedrijf in de buurt dat daar op piekmomenten dertig parkeerplaatsen kunnen worden gebruikt.

Verder kunnen er waarschijnlijk extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd aan de Burgemeester de Manlaan en de Burgermeester Kerstenlaan.

Het voorstel om het bestemmingsplan te wijzigen, kreeg steun van bijna de voltallige raad. Alleen de fractie van GroenLinks stemde tegen. 

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Breda