Volledig scherm
Hostel Nightflight in Breda © Jacques Hendriks

Hostel Nightflight mag vrijdag weer open, maar gaat dat ook gebeuren?

BREDA - Nightflight aan de Nijverheidssingel mag vrijdag weer open, nadat burgemeester Paul Depla het pand voor een maand sloot. De gemeente ziet vooralsnog geen reden om camera's in te zetten om het hostel in de gaten te houden. Vraag is wel of het etablissement überhaupt weer open gaat. 

12 oktober wordt de ban opgeheven. ,,Zal wel", reageert Tina Otero, bedrijfsleidster van Nightflight. Gaat het hostel weer open? Die vraag blijft onbeantwoord. ,,Dat zullen we nog wel zien, dat weten we nog niet." 

Waar die beslissing van af hangt? Otero wil het niet zeggen. ,,Luister, ik heb geen zin om je vragen te beantwoorden. Ik zeg helemaal niks."

Geschiedenis

Het hostel kampt met een rumoerige geschiedenis. Meermaals werd er cameratoezicht ingezet. Omwonenden ervaren al jaren overlast van luidruchtige toeristen, die 's nachts op de Nijverheidssingel staan te schreeuwen en te plassen voor ze het gebouw binnengaan. ,,Pure leugens", liet Otero eerder al weten. 

 Het is niet de eerste sluiting van het hostel. In december moest Nightflight al voor een week dicht, nadat er alcohol was gevonden in het etablissement. Maar de overlast hield daarna aan. Evenals het protest vanuit omwonenden. Die werden daarin bijgestaan door de Bredase tak van de SP. 

Sluiting

In juni werd er bij een controle weer alcohol aangetroffen in het pand. Reden voor Depla om het hostel nu voor een maand te sluiten. ,,Er is in eerste aanleg geen reden voor extra toezicht of inzet van camera’s", laat een woordvoerster van de gemeente weten. 

Mocht het hostel de deuren weer openen en toch weer over de schreef gaan, dan kan Depla besluiten Nightflight voor drie maanden dicht te gooien. Bij de vierde overtreding dreigt er zelfs een sluiting van een jaar.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5709 stemmen