Uitbater Johan de Vos van het Bredase café Boerke Verschuren. Hij is tevens vice-voorzitter van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.
Volledig scherm
Uitbater Johan de Vos van het Bredase café Boerke Verschuren. Hij is tevens vice-voorzitter van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Horecaman Johan de Vos over drukke Koningsdag in Breda: ‘Als Den Haag anders besloot, was dit niet gebeurd’

BREDA - Tijdens Koningsdag liepen de gemoederen in Breda hoog op. Dat zag Johan de Vos, vice-voorzitter van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ook. ,,Het is goed hoe de gemeente en politie hebben opgetreden, maar als ‘Den Haag’ andere beslissingen had genomen, was deze dag zo niet verlopen.”

 1. Noodverordening centrum Breda heeft effect: rust teruggekeerd na drukke dag, winkels en horeca blijven dicht
  Play
  PREMIUM
  update + video

  Noodveror­de­ning centrum Breda heeft effect: rust terugge­keerd na drukke dag, winkels en horeca blijven dicht

  BREDA - De gemeente Breda heeft dinsdagmiddag om 17.00 uur een noodverordening afgekondigd voor de gebieden centrum, Park Valkenberg en het stationgebied. Dat betekent dat ook de winkels, supermarkten en horecaloketten in die gebieden sluiten, meldt een woordvoerder van de gemeente. Het was veel te druk in de binnenstad. Eerder ontruimde de ME het Kasteelplein en Park Valkenberg al. Inmiddels is de rust teruggekeerd. Om 22.00 uur heeft de burgemeester de noodverordening weer ingetrokken.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Breda