Volledig scherm
© ANP

Hoogbejaarden slachtoffer van babbeltruc: pinpas gestolen bij vrouw (83)

BREDA/BAVEL/GEERTRUIDENBERG - Ouderen in drie plaatsen in West-Brabant zijn woensdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het ging om hoogbejaarde slachtoffers. Dat meldt de politie.

In Bavel deed de dader zich voor als medewerker van een telecombedrijf. Hij wist de woning van een 83-jarige vrouw binnen te dringen. Hij leidde haar af en ging er uiteindelijk vandoor met haar pinpas en pincode. Even later werd een flink geldbedrag van de rekening gepind.

Een 90-jarige vrouw uit de wijk Geeren-Zuid in Breda kreeg eveneens bezoek van een 'babbeldief'. Dankzij de oplettendheid van de vrouw wist de dader voor zover bekend niets buit te maken.

In Geertruidenberg deed een man zich bij een woning voor als medewerker van een telecombedrijf. De 91-jarige bewoonster deed open en liet hem binnen. Ze kreeg argwaan toen de man naar haar bankpas vroeg. De vrouw stuurde de man vervolgens weg.

De politie onderzoekt of de verdachte telkens dezelfde persoon is geweest. Een woordvoerder roept mensen op om alert te zijn op 'babbeldieven' en senioren die hen dierbaar zijn te wijzen op deze vorm van criminaliteit. 

In samenwerking met indebuurt Breda