Volledig scherm
Een van de betrokken chauffeurs krijgt assistentie. © Tom van der Put/MaRicMedia

Hoogbejaarde man uit Breda moet rijbewijs inleveren na vierde ongeval in anderhalf jaar

BREDA - Bij het ongeval dat vrijdagmiddag op de A16 bij Breda gebeurde, waren drie voertuigen betrokken. Het rijbewijs van een van de betrokkenen, een 87-jarige Bredanaar, is ingenomen. Dit omdat hij de afgelopen 18 maanden al drie keer eerder bij een ongeval betrokken is geweest. Dat meldt de politie zaterdag.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur bij de uitvoegstrook Etten-Leur-Rijsbergen. Een auto kwam klem te zitten tussen twee andere auto's. De vrouw in de middelste wagen kwam met de schrik vrij. Het voorste voertuig, een bestelbusje, raakte beschadigd maar de bestuurder raakte niet gewond.

De 87-jarige man die het ongeluk veroorzaakte kwam vast te zitten in zijn Jaguar: de portieren wilden niet meer opengaan. De brandweer moest hem bevrijden.

Omdat de man de afgelopen tijd al vaker bij een ongeval was betrokken en omdat agenten aan zijn rijgeschiktheid twijfelen, werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie vraagt aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) of dat wil onderzoeken of de man nog capabel is om auto te rijden. De 87-jarige man mag totdat de uitslag van het onderzoek bekend is, geen auto rijden.

In samenwerking met indebuurt Breda