Juf Ans Geleijns (63) is juf op de mavo van De Nassau in Breda en zit hier op haar thuiswerkplek, vanaf waar ze afgelopen voorjaar haar digitale lessen gaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Ans Geleijns (63) is juf op de mavo van De Nassau in Breda en zit hier op haar thuiswerkplek, vanaf waar ze afgelopen voorjaar haar digitale lessen gaf. © Pix4Profs / Jan Stads

Hoofdrol voor juf Ans van De Nassau: ‘Geef mij maar pubers, wij begrijpen elkaar’

Ans Geleijns noemt zichzelf ‘een echt onderwijsdier’. Haar vak bracht haar via allerlei omzwervingen in 2010 naar de mavo-afdeling van De Nassau in Breda. Mark van der Werf, van de bekende serie Meester Mark-boeken, schreef een boek over haar onderwijsavonturen: Juf Ans, koningin in de klas.

  1. BredaPhoto behoudt ‘feel’ ondanks corona: ‘Veerkracht van team is fantastisch’

    BredaPhoto behoudt ‘feel’ ondanks corona: ‘Veerkracht van team is fantas­tisch’

    BREDA - ‘BredaPhoto, de Covid-editie’, zit er op. Zondag werd het evenement afgesloten in Podium Bloos op de Terheijdenseweg, maar vooral op internet. Want het festival maakte online goed waartoe het door het virus fysiek niet in staat was. ,,We hebben het gewoon gedáán”, aldus een trotse directeur Fleur van Muiswinkel na afloop. ,,Er is veel gecanceld, veel moest worden verzet, maar de veerkracht van dit team is fantastisch.”

In samenwerking met indebuurt Breda