Volledig scherm
Het nieuwe hoofdkantoor van Whirlpool Nederland aan de Princenhagelaan. © Google Streetview

Hoofdkantoor Whirlpool naar nieuwe plek in Breda

BREDA - Na ruim twintig jaar aan de Heerbaan te hebben gezeten, verhuist het hoofdkantoor van Whirlpool Nederland komende zomer binnen Breda naar de Princenhagelaan (parallel aan de A16).

"Dat pand is nieuwer en past ook beter bij onze huidige organisatie. We zitten nu een gebouw dat wat te groot is geworden en dat we delen met een ander bedrijf (Nestlé-dochter Lactalis. PV). Bovendien kunnen we in het nieuwe pand de werkplekken beter inrichten," aldus algemeen directeur André den Boer.

Whirlpool is een internationaal concern op het gebied van huishoudelijke apparaten. Bekende merken zijn naast Whirlpool zelf, onder andere Bauknecht en Indesit.

In 1996 vestigde Whirlpool zijn Nederlandse hoofdkantoor in Breda. Er werkten toen 110 mensen. Nu werken er in Breda nog 70 mensen, terwijl in de buitendienst eenzelfde aantal actief is. Whirlpool heeft ook nog een groot distributiecentrum in West-Brabant (Oud Gastel).

Het nieuwe pand, dat Whirlpool naar verwachting op 1 juli gaat betrekken, is het het voormalige kantoorgebouw van Imtech (vlakbij Hotel Princeville). Whirlpool huurt het van het Bredase vastgoedbedrijf Westpoort, dat het gebouw vorig jaar aankocht.  

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda