Volledig scherm
PREMIUM
Het Witte Kerkje in Terheijden was het decor voor opnames die gebruikt worden in een film die moet laten zien hoe groot de wereld van de bloemen in Nederland is. Die wordt gebruikt voor de promotie van FloriWorld in Aalsmeer. © René Schotanus/Pix4Profs

Honderden bloemstukken, zeventig figuranten, vijf acteurs en één Wit Kerkje in Terheijden

TERHEIJDEN - Het Witte Kerkje in Terheijden vormde gisteren de set bij filmopnames voor FloriWorld, een nieuwe attractie. Zeventig figuranten, vijf acteurs, een stuk of twaalf crewleden en honderden bloemstukken waren er nodig voor uiteindelijk slechts dertig seconden beeldmateriaal.

De Terheijdense scènes zijn volgend jaar te zien in een van de veertien belevenissen in FloriWorld, een experience centre dat zich richt op bloemen. ,,We willen met deze film laten zien hoe groot de wereld van de bloemen is in Nederland”, vertelt Erik Bibo van productiebedrijf In2Content. ,,In totaal gaat de film zes minuten duren. Hier in Terheijden nemen we de openings- en slotscènes op.”

  1. Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’
    VIJF VRAGEN OVER 'BUD'

    Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’

    Bezoekers aan het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev in Breda kunnen er niet omheen: ‘The King of Beers’, zoals Bud in de VS wordt geprofileerd, is breed afgebeeld op de balie bij de entree. Ook elders in het gebouw is Bud (ook wel Budweiser in Amerika) minstens zo prominent aanwezig als Jupiler, Hertog Jan en Leffe, merken waarmee het Belgisch-Braziliaanse concern in Nederland vooral bekend is.

In samenwerking met indebuurt Breda