Volledig scherm
Sfeerimpressie Grote Kerk © Open Monumentendagen

Honderd mensen kunnen slapen in de Grote Kerk van Breda


BREDA - Overnachten in de Grote Kerk in Breda? Het wordt binnenkort éénmalig mogelijk. Maximaal honderd mensen kunnen slapen in het kerk tijdens de eerste MonumentenNACHT in Breda.  

De nacht wordt gehouden tijdens de Open Monumentendagen in het weekend van 8 en 9 september. Neerstrijken in de nissen, wegdromen in kapellen of een dutje doen onder het orgel. Het kan tijdens tijdens dit gezamenlijke initiatief van Open Monumenten Dagen Breda en de Grote Kerk.

Muziek en dans

Er is een nachtelijk programma met muziek en dans en 's ochtend wordt er een ontbijt opgediend. In totaal is ruimte voor honderd slapers. Iedereen die Vriend is (of wordt) van de Grote Kerk kan zich vanaf 27 augustus tot en met 31 augustus  inschrijven door een mail te sturen naar info@grotekerkbreda.nl o.v.v. Aanmelding OMD MonumentenNACHT. Hierbij mag één introducee worden opgegeven. Deze introducee hoeft geen Vriend van de Grote Kerk te zijn. 

Kosten

De overnachting is gratis. De kosten voor het ontbijt bedragen 7,50 euro. Uit de aanmeldingen wordt op basis van loting een selectie gemaakt. Alle inschrijvers krijgen hiervan op 1 september bericht.

De gasten worden op zaterdagavond 8 september om 22.30 uur verwelkomd. Daarna kunnen ze onder meer de toren te beklimmen en kijken en luisteren naar de muziek- en dansvoorstelling Canto Ostinato.  Na een wake up call met ‘zachte muziek’ en een stevig ontbijt, wordt de MonumentenNACHT om 09.00 uur weer afgesloten.

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda