Volledig scherm
Batterij Poederoijen in de buurt van Giessen. Militair bouwwerk, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. © FOTO COR DE KOCK

Hoe groot was de invloed van de Hollandse Waterlinie op Breda?

BREDA - Wat was de betekenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor Breda? Het belang van de 150 jaar oude verdedigingslinie wordt maandag uitgediept in de Avenue in Breda met een lezing van hoogleraar militaire geschiedenis Wim Klinkert van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. 

Daarnaast wordt de film Linie tot Leven vertoond van Raoul Zwart en Bob Entrop. Met de avond wil stadssociëteit de Gouden Cirkel aandacht vragen voor de linie die in 2019 kans maakt om te worden opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. 

Breda maakt als vestingstad ook deel uit van de 16e eeuwse Zuiderwaterlinie tussen Bergen op Zoom en Grave. Maandagavond komt echter vooral de relatie van Breda met de 19e eeuwse Nieuwe Hollandse Waterlinie aan bod. Maandag 20.00 uur in de Avenue, Waterstraat 5 Breda.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1568 stemmen