Op de plek waar in het Mastbos ooit de scheidingsbeuk stond (kruising Oude Postbaan/Lange Dreef) ligt nu een aarden wal die symbool staat voor het Vierkant van Maurits.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar in het Mastbos ooit de scheidingsbeuk stond (kruising Oude Postbaan/Lange Dreef) ligt nu een aarden wal die symbool staat voor het Vierkant van Maurits. © Pix4Profs-Ron Magielse

Het ‘Vierkant van Maurits’ wordt zichtbaar in het Mastbos... en er komt een nieuwe scheidingsbeuk

BREDA - Of de nieuwe boom ooit eenzelfde status krijgt als zijn monumentale voorganger zal pas  ergens in de volgende eeuw blijken, maar er komt binnenkort een nieuwe scheidingsbeuk in het Mastbos in Breda. Met een extra accent, want op de locatie is al een aarden wal opgetrokken die het ‘Vierkant van Maurits’ symboliseert. 

"Deze winter gaan we een nieuwe beuk planten. Dat wordt niet een klein boompje. We willen er gelijk een stevig exemplaar neerzetten”, aldus boswachter Floris Hoefakker. 

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.

In samenwerking met indebuurt Breda