Volledig scherm
PREMIUM
Het landgoed bestaat uit allemaal weilanden en akkertjes, omzoomd door houtwallen. © Pix4Profs/Jan Stads

‘Het veranderen van De Mark gaat de Blauwe Kamer nog mooier maken’

Landgoederen West-BrabantOnze regio telt heel wat landgoederen. Elk met zijn eigen schoonheid en geschiedenis. Vandaag in deze serie aflevering 17: Landgoed de Blauwe Kamer, wandelgebied met een kamertjesstructuur.

Landgoed de Blauwe Kamer bij Breda doet haar naam eer aan: het bestaat uit allemaal weilanden en akkertjes, omzoomd door houtwallen. Dat geeft het idee dat je door verschillende kamers loopt. Waar het ‘blauw’ in de naam vandaan komt, kan alleen maar naar gegist worden, vertelt Hans Schep, districtsbeheerder bij Brabants Landschap.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8520 stemmen