Langs het spoor bij het centraal station van Breda zijn geluidsschermen opgetrokken. De foto is genomen vanaf het parkeerdak van het station in de richting van de rechtbank (niet zichtbaar). Links zie je Baai liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs het spoor bij het centraal station van Breda zijn geluidsschermen opgetrokken. De foto is genomen vanaf het parkeerdak van het station in de richting van de rechtbank (niet zichtbaar). Links zie je Baai liggen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Het stationsgebied is ‘hot’, maar de trein verdwijnt langzaam uit het Bredase stadsbeeld

BREDA - Breda mag dan een mooi en groot nieuw station hebben, de treinen verdwijnen langzaam uit het zicht. Ze rijden achter moderne geluidsschermen, praktisch onzichtbaar voor de stedeling. Ook de reiziger heeft het nakijken. ,,Vroeger kon ik mijn eigen woning zien liggen, nu niet meer.”

  1. Zomerserie: Bij Boxtel begint ‘opstandig Nederland’: denderende treinen trillen omwonenden uit bed
    PREMIUM

    Zomerserie: Bij Boxtel begint ‘opstandig Nederland’: denderende treinen trillen omwonenden uit bed

    ,,Hier begint opstandig Nederland”, zegt Hans-Willem Vroon, terwijl we Boxtel binnenrijden in de locomotief van een goederentrein onderweg naar de Rotterdamse haven. Op links passeren we achtertuinen van huizen die zo dichtbij staan dat je er in kan kijken. Vroon schetst de gevolgen voor omwonenden. ,,Daar mist een geluidswal”, zegt hij. Even verderop een spoorwegovergang: ,,Die heeft demping nodig; mensen worden hier wakker getrild uit hun bed.”

In samenwerking met indebuurt Breda