Volledig scherm
PREMIUM
Op het erf van de oude boerderij bespreken Agnes van Ostaayen (links) en haar aangetrouwde nicht buurvrouw Susan hun toekomst met de Zundertse wethouder Patrick Kok. © Pix4Profs/Jan Stads

Het platteland verloedert: schone bezem door de stal

ZUNDERT - Het platteland verloedert. De ongekende leegstand is funest. Hennep tiert welig in verlaten kassen, asbest blijft liggen, stille armoede dreigt. Hoog tijd om flink aan te pakken.

Geen puf, geen geld

Hij stond al zeven jaar te koop, de oude boerderij van Agnes (68) en Nilles (71) van Ostaayen. Maar er was nauwelijks belangstelling.  Terwijl de Zundertse geitenstallen bij gebrek aan opbrengst leeg kwamen en er geen puf en geen geld meer was voor vernieuwing, raakte de boerderij onderkomen. Op de schuren en zelfs het woongedeelte ligt nog asbest. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda