Volledig scherm
Het OLV in Breda treurt opnieuw om een overleden leerling. ,,Vier leerlingen in vier jaar tijd, het is amper voor te stellen'', zegt rector Gijs van Wijlen. © Google Maps

Het OLV in Breda rouwt opnieuw om een overleden leerling, Floor (16) zou volgend jaar examen doen

BREDA - Het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda rouwt opnieuw om een overleden leerling. Afgelopen weekend overleed plotseling de 16-jarige Floor Chatrer, de haviste zou volgend jaar haar eindexamenjaar in gaan.

Ondanks dat de schooldeur vanwege de zomervakantie afgelopen vrijdag al dicht ging, werd maandag een bijeenkomst op de middelbare school gehouden voor de overleden leerlinge. Die werd door 150 medescholieren en docenten bijgewoond. Zondagavond werden de klasgenootjes van Floor al op school opgevangen.

,,Het nieuws rond het overlijden van Floor heeft er flink ingehakt op school’’, vertelt rector Gijs van Wijlen. Het OLV werd de afgelopen jaren toch al hard getroffen. Nog maar twee maanden geleden rouwde de school ook al om het overlijden van een andere leerling, Ide Schepers uit Molenschot, die bij een verkeersongeval om het leven kwam. En in 2014 treurde de school om het verlies van de leerlingen Allard en Jeroen van Keulen. De broers kwamen met hun ouders om bij de vliegramp met de MH17.

Vier leerlingen in vier jaar

,,Het is amper voor te stellen’’, reageert de rector van de 1575 leerlingen tellende school. ,,Vier leerlingen in vier jaar tijd die ons ontvallen. Het is echt heel zwaar. Gelukkig laten we als school zien dat we er niet alleen op mooie momenten voor elkaar zijn, maar ook bij trieste gelegenheden zoals deze.’’

In de eerste week van het nieuwe schooljaar wordt op het OLV nog een herdenkingsbijeenkomst voor Floor georganiseerd. Ook komt er een boek waar leerlingen en docenten iets over haar in kunnen schrijven. Dat zal op een later moment aan de ouders van Floor worden aangeboden.

Ook bij de hockeyclub in Prinsenbeek waar Floor lid van was, werd maandag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de tiener. 

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2436 stemmen