Volledig scherm
PREMIUM
(Vlnr): Nicole Migchielsen, Marie Antoinette Schoone, Vincent Verschuren en Marieke Mateijsen in Café Noir Breda. Foto: Else Loof/Pix4Profs.

Het nieuwe Café Noir biedt meer dan borrelen

EetrecensieBREDA - Dit bruincafé aan de Ginnekenweg in Breda is dé place to be voor de vrijdagborrel. Althans daar staat Café Noir om bekend volgens mijn collega’s. ‘Iedere vrijdag staat de straat bomvol’.

Franse look

Met de komst van een nieuwe eigenaar, Patrick van Asch, heeft het pand vorig jaar een ware transformatie ondergaan. Nu staat er een grote bar middenin de zaak. Luxe zitjes worden afgewisseld met Franse bistrosetjes, leren banken en hoge zittafels. Achterin de zaak zie je de open keuken. We gaan deze avond dus naar een bekend café, maar dan in nieuwe stijl én met dinerkaart.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda