Volledig scherm
De Tilburgse 3FM-DJ Domien Verschuuren. © Marnix Schmidt

Het leven van Glazen Huis dj Domien Verschuuren in zes popsongs (video's)

TILBURG - Op de drempel van het Glazen Huis legden we een verzoek neer. Of dj Domien ons in vijf nummers die belangrijk voor hem waren, meeneemt door zijn leven: van de Tilburgse jongenskamer via Hilversum naar de Grote Markt in Breda. Het werden er zes.

De Tilburgse dj Domien Verschuuren staat vanaf zondag volop in de kerstverlichting. Dan neemt hij samen met collega Frank den der Lende zijn intrek in het Glazen Huis in Breda. Het is zijn derde editie van 3FM Serious Request en daarmee wordt hij het gezicht van deze benefiet-actie zoals Giel Beelen dat jaren was. Sinds half november neemt hij met zijn nieuwe programma 'Domien, jouw ochtendshow' ook de plek in van Beelen in de ochtend op 3FM. 2016 Geldt voor Verschuuren dus als een oogstjaar.

Luister naar de zes nummers waarmee Domien Verschuuren ons door zijn leven leidt.

1. Dave Brubeck Quartet - Take Five
Hij weet het zeker, geen moment van aarzeling. Het is Dave Brubeck; kwartet of trio daar mag hij vanaf zijn. Maar zijn Take Five is de plaat die hem meteen terugvoert naar zijn jongste jongensjaren. Terug naar het rijtjeshuis aan de Ringbaan Oost in Tilburg, naar de werkkamer van zijn vader. Wat voor mannetje ziet Verschuuren zitten? ,,Een jongetje met een brilletje. Beetje Harry Potterlook, niet de knapste. En lastig. Ik was een heel lastig kind. Dat zie ik terug op videobanden."

2. No Doubt - Don't Speak
Het nummer dat hem direct terugbrengt naar zijn zolderkamer van het huis aan de Ringbaan Oost, waar hij zijn meeste jeugdjaren doorbracht. ,,Stond op zo’n verzamel-cd het beste uit de Megatop-100. Is natuurlijk een klassieker geworden en als ik het nu op de radio draai, ben ik meteen terug op mijn zolder. Ik zat uren op mijn kamer met mijn cassettedeck en een microfoontje, radiootje te spelen. Dat wilde ik ook. En dan moest mijn moeder beneden door de babyfoon luisteren wat ik had gemaakt."

3. Alicia Keys - Fallin'
Dat is de soundtrack van zijn middelbare schoolperiode op het Theresialyceum. Hij doet de havo, was toch een beetje een nerd, die merkkleding stom vond. Maar hij had wel het mooiste meisje van de klas. Nina. ,,Ik weet ook niet hoe dat kon."

4. The Shapeshifters - Incredible
,,Helemaal stuk gedraaid dat plaatje, bij EFM in Eindhoven. Ik had een mailtje gestuurd met 'hoi ik ben Domien en ik wil radio maken'. Ik werd uitgenodigd en een week later presenteerde ik het avondprogramma."

5. INXS - New Sensation
Dit was het allereerste plaatje dat hij op 3FM draaide. ,,Kondigde ik aan als: ja, het wordt tijd voor een new sensation. Dat was ik dus. Zo lelijk, dat kon echt niet. Opeens zat ik daar als achttienjarige tussen Coen Swijnenberg, Michiel Veenstra en Giel Beelen; dat waren mijn helden."

​6. Youngr - Out Of My System
Het nummer dat hij gebruikte voor de online campagne voor zijn nieuwe programma 'Domien, jouw ochtendshow'. ,,Als je zo’n nummer kiest, weet je dat 't vooral altijd aan je blijft kleven. Over tien jaar kan ik vertellen hoe dat voelt.”

Lees het interview met 3FM-dj Domien Verschuuren in het Brabants Dagblad van vrijdag 16 december.

In samenwerking met indebuurt Breda