Jan Haverman bij de bloeiende rode meiboom die is geplant ter nagedachtenis aan zijn moeder, Teske van Gils.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Haverman bij de bloeiende rode meiboom die is geplant ter nagedachtenis aan zijn moeder, Teske van Gils. © Pix4Profs/René Schotanus

Het kleurrijke karakter van Teske van Gils (1962-2015): een dansje tijdens het koken en altijd knalrode lippen

In Liefdevolle HerinneringTeske van Gils was de spil in haar samengestelde gezin in Breda. Die liefde en belangstelling voor elkaar speelde een belangrijke rol toen zij ziek werd.

Quote

Ze was een levensge­nie­ter, genoot van dagelijkse dingen als een kop koffie met een krantje of een dansje maken tijdens het koken

Jan Haverman, zoon

Mijn moeder kon zichzelf wegcijferen ten bate van het grotere geheel, vertelt Jan Haverman (20), jongste kind van Teske van Gils uit Breda. ,,Uit liefde bracht zij de twee zoons van mijn vader en haar eigen dochter samen in een hecht gezin, met mij als jongste loot aan deze tak. Ze had oprechte belangstelling voor iedereen.”

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda