Volledig scherm
ANP KIPPA

Het Glazen Huis in Breda in 10 bijzondere video's

BREDA - Het slotfeest is achter de rug, dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende hebben het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda zaterdagavond verlaten. Ze werden daar zes dagen eerder, op zondag 18 december, opgesloten.

Zes dagen lang, 24 uur per dag, was het een komen en gaan van mensen bij het Glazen Huis. Van Humberto Tan tot aan Mark Rutte, van Dorian van Rijsselberghe tot Ali B. Bekende Nederlanders, onbekende Nederlanders en inmiddels bekende Nederlanders kwamen op bezoek bij de twee dj's van 3FM.

Het Glazen Huis in Breda in 10 bijzondere video's.

1. De opening door Hardwell
Het Glazen Huis ging op zondagavond op slot. Het leverde direct een groot feest op in de Bredase binnenstad. Het Glazen Huis werd op slot gedaan door DJ Hardwell, die daarna zorgde voor sfeer op de Grote Markt.

2. Ward
Een nieuwe Bredase ster is geboren. Dinsdag vroeg in de ochtend zong Ward van Zanten (22) uit Breda 'Breda, Breda'. Hij groeide direct uit tot een plaatselijke held. 5.000 euro moest hij ophalen om op het eindfeest te mogen zingen, zo geschiedde ook. Ward stond zaterdagavond op het podium tijdens het slotfeest op het Chasséveld.

3. Tijn
Het verhaal van de vader van Tijn maakte direct indruk in het Glazen Huis.

4. NAC-fans
Vrijdagavond kwamen supporters van NAC naar de Grote Markt. Zij zongen speciaal voor Tijn 'You'll never walk alone' en maakten er een mooie show van in Breda.

5. Opdrukken met Humberto Tan
Een van de slaapgasten in het Glazen Huis was Humberto Tan. Hij liet zich verleiden tot een potje opdrukken,

6. Sanne Hans zorgt voor tranen
Sanne Hans, de zangers van Miss Montreal, zorgde voor tranen. Tranen bij de ouders van Tijn, maar tranen bij heel veel meer Nederlanders.

7. Mark Rutte op bezoek
De laatste slaapgast in het Glazen Huis: niemand minder dan minister-president Mark Rutte.

8. Van links naar rechts
Natuurlijk, dit kon en mocht niet ontbreken tijdens een van de vele feestjes op de Grote Markt.

9. Daar gaan ze
Frank van der Lende en Domien Verschuuren verlaten na zes dagen het Glazen Huis. Weer frisse lucht na bijna 150 uur.

10. Het slot
De drie grote mannen van Serious Request 2016. DJ's Domien Verschuuren en Frank van der Lende, maar vooral superheld Tijn. De jongen die ons voor altijd bij zal blijven.

In samenwerking met indebuurt Breda