'Het gaat goed' met boer Johan

HORNE Het gaat goed met 'boer Johan' Sprangers uit Denemarken. En nee, hij is niet eenzaam nu Ingrid de gezamenlijke hoeve aan de Bjerremosevej in Horne verlaten heeft. "Valt wel mee hoor", beantwoordt hij de vraag op luchtige toon. 

Ingrid is nu in Nederland, weet Sprangers, de naar Denemarken geëmigreerde oud-inwoner van Lage Zwaluwe, die in 2013 deelnam aan het razend succesvolle programma Boer zoekt vrouw (internationaal). "Maar die komt wel weer een keer terug hoor!" Of ze nog contact hebben? "Ja hoor."

Nieuwe liefde
Over een mogelijke (toekomstige) nieuwe liefde wil Sprangers zich op dit moment niet uitlaten. Hij vindt het ook geen interessant onderwerp: "Shownieuws heeft blijkbaar ook al gebeld, zag ik net op m'n telefoon. Waarom willen jullie dat allemaal weten? We waren drie jaar geleden op tv. Als je alle mensen die ooit op televisie waren wilt blijven volgen, dan heb je aan een dag niet genoeg." Gevolgd door een schaterende lach. 
De reden van de breuk? Sprangers verwijst naar een officiële verklaring van de KRO op de website van Boer zoekt vrouw: "Hoe heb ik dat ook al weer gezegd... Dat ik er achter ben gekomen dat ik niet gelukkig ben in de relatie. En daar wil ik het maar bij laten."

Volgens diezelfde verklaring was Ingrid graag oud geworden met haar Johan: "Maar het blijkt voor hem toch heel moeilijk om zich volledig te geven in een relatie. Ik heb er alles aan gedaan om hem gelukkig te maken, maar het is niet gelukt."

Johan koos in 2013 op hartverwarmende wijze voor zijn 'kleine Ingrid'. In april 2014 maakte de KRO bekend dat Ingrid huis en haard in Emmen had achtergelaten en dat het koppel in Denemarken samenwoonde. „Ik heb er heel veel zin in om nu echt voor altijd bij Johan te zijn”, vertelde Ingrid. Die droom is voor haar uiteen gespat.  

Volledig scherm
Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2013 Op de foto: Boer Johan in Denemarken FOTO: KRO © Gratis

In samenwerking met indebuurt Breda