Het fietspad langs de Aa of Weerijs vanuit vogelperspectief

luchtbeeldenZUNDERT – Christian Rombouts ging eerder deze week de lucht in met een drone en dat leverde bijzondere beelden op van de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs.

De Aa of Weerijs stroomt vanuit België door de gemeente Zundert naar Breda. Het fietspad zelf heeft de naam Reis langs de Weerijs gekregen. Rijsbergenaar Rombouts maakte de videobeelden en foto’s vanaf het nieuwe fietsbruggetje ter hoogte van de Hofdreef tot aan de brug op het Kruispad bij Rijsbergen. 

“Ik gebruik de drone al drie jaar als verlengstuk van mijn hobby, het fotograferen van schepen. Natuurlijk biedt dat ook andere mogelijkheden, zoals het maken van natuurfilms of foto’s."

,,We gaan verder dan enkel een fietspad aanleggen’', vertelde Johan de Beer, wethouder Recreatie en Toerisme in Zundert, vorige maand bij de start van de aanleg. ,,Het wordt ook een recreatief en educatief fietspad met infopanelen.’' 

In Zundert is het tracé 3,4 km lang. In maart moet het klaar zijn.

Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
  1. Unieke hockeywedstrijd bij Push Breda: een wedstrijd met alleen maar mannen van boven de 80 jaar

    Unieke hockeywed­strijd bij Push Breda: een wedstrijd met alleen maar mannen van boven de 80 jaar

    BREDA - Vlak voor aanvang van de interland Nederland - Engeland spreekt Oranje-captain Walter Hagedoorn zes jeugdleden van hockeyclub Push liefdevol toe. ,,Wij zijn niet jong en oud, maar allemaal hockeyers. Kom straks maar kijken hoe wij het doen”, klinkt het gemeend. De jongens knikken onder de indruk en wonen de wedstrijd inderdaad bij. Ze zijn 8, 9 jaar oud. Hagedoorn wordt deze zomer 84.

In samenwerking met indebuurt Breda