Volledig scherm
PREMIUM
Avondje NAC © VI Images

Het Avondje NAC is in Breda voortaan ook erfgoed

BREDA - Het gaat niet meer alleen over stenen, maar over verhalen. Het nieuwe erfgoedbeleid van Breda wil meer doen dan het simpelweg beschrijven van monumenten. ,,Het Avondje NAC is óók erfgoed.’’

Als het over erfgoed gaat, dan gaat het in Breda meestal over monumentenzorg en archeologie. Daar is niks mis mee, maar de interesse daarvoor blijft beperkt tot een betrekkelijk kleine groep geïnteresseerden. Wethouder Marianne de Bie (Cultuur, D66) wil dat er meer werk wordt gemaakt van de verhalen achter de monumenten. Zodat de bewoners nog beter het onderscheid tussen Breda en andere steden kunnen zien.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8520 stemmen