Avondje NAC
Volledig scherm
PREMIUM
Avondje NAC © VI Images

Het Avondje NAC is in Breda voortaan ook erfgoed

BREDA - Het gaat niet meer alleen over stenen, maar over verhalen. Het nieuwe erfgoedbeleid van Breda wil meer doen dan het simpelweg beschrijven van monumenten. ,,Het Avondje NAC is óók erfgoed.’’

Als het over erfgoed gaat, dan gaat het in Breda meestal over monumentenzorg en archeologie. Daar is niks mis mee, maar de interesse daarvoor blijft beperkt tot een betrekkelijk kleine groep geïnteresseerden. Wethouder Marianne de Bie (Cultuur, D66) wil dat er meer werk wordt gemaakt van de verhalen achter de monumenten. Zodat de bewoners nog beter het onderscheid tussen Breda en andere steden kunnen zien.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda