Het Markdal in Breda en Alphen-Chaam krijgt extra natte en bloemrijke oevers en meanders.
Volledig scherm
Het Markdal in Breda en Alphen-Chaam krijgt extra natte en bloemrijke oevers en meanders. © Vereniging Markdal

Herinrichting Markdal weer een stap verder met voorlopig ontwerp

BREDA - Na jaren van voorbereiding is een nieuwe mijlpaal bereikt op weg naar herinrichting van het Bredase Markdal. De Vereniging Markdal en waterschap Brabantse Delta presenteren op maandag 14 december in een onlinesessie in samenwerking met adviesbureau Royal HaskoningDHV het voorlopig ontwerp.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda