Archieffoto van de presentatie van plannen voor nieuwe centrumroute Terheijden in 'De Cour'.
Volledig scherm
Archieffoto van de presentatie van plannen voor nieuwe centrumroute Terheijden in 'De Cour'. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Herinrichting centrumroute Terheijden start volgende maand

TERHEIJDEN –Naar verwachting gaat 20 augustus de schop de grond in en start de herinrichting van centrumroute Terheijden. Hiermee worden de knelpunten in het traject van de Moerdijkseweg tot aan de rotonde Zeggelaan opgelost.

Ook wordt het gebied rondom de kerk en het Dorpsplein opnieuw ingericht. In samenwerking met het TEC (Traais Energie Collectief) wordt de herinrichting gecombineerd met het aanleggen van een warmtenetwerk. Daarnaast wordt de riolering vervangen en komen er nieuwe verkeersremmende maatregelen. Hierbij moet gedacht worden aan wegversmallingen en hogere trottoirs.

Vanmiddag plaatst wethouder Jan-Willem Stoop het bouwbord met informatie over de werkzaamheden ter hoogte van de kruising Markstraat en Hoofdstraat. Het centrale warmtenetwerk begint bij de rotonde in de Hoofdstraat en loopt via de Raadhuisstraat tot aan de molen in de Molenstraat. Dit laatste stuk wordt op een later moment aangelegd.

In de eerste fase worden verder de Markstraat, de Haven, Markpoort, Kleine Dreef, Slotje, Schansstraat en de Norbartstraat aangesloten. Net als een deel van de Polderstraat en het Thomashof.

In het voorjaar van 2020 krijgen inwoners de kans om hun huizen te voorzien van duurzame warmte uit het netwerk. Dit is het eerste warmtenet in Brabant dat via het Traais Warmtebedrijf (onderdeel van TEC) eigendom wordt van de inwoners.

In samenwerking met indebuurt Breda