Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Herbouw afgebrande winkels woonboulevard Breda duurt langer

BREDA - De herbouw van de medio juni afgebrande winkels op de woonboulevard in Breda gaat veel langer duren dan gedacht. Zes maanden na de miljoenenbrand blijkt er nog weinig te zijn gebeurd. „We hadden gehoopt eind dit jaar weer te kunnen openen, maar dat zit er dus niet in”, zegt Ari Roobol van Lampidee, de woonwinkel die net als twee andere zaken in vlammen opging. Twee andere winkels gingen door de enorme rook- en waterschade ook verloren.

Waarom er met de herbouw nog nauwelijks een begin is gemaakt, wil de eigenaar van het winkelblok niet zeggen. Vastgoedbedrijf ShoppingParks in Rotterdam - eigenaar van veel winkelpanden in het land - laat weten geen enkel commentaar te willen geven.

Volgens Han Nieuwesteeg, manager van de woonboulevard heeft de vertraging te maken met bepaalde bouwmaterialen die besteld zijn, maar nog niet geleverd. Hij verwacht dat het winkelblok in januari weer in gebruik kan worden genomen.

BankstelXL
Een ingewijde zegt te hebben gehoord dat er nog wat anders speelt. Volgens deze persoon wil ShoppingParks eerst af van het nog lopende huurcontract met Joost van D., de eigenaar van BankstelXL dat ook door de brand verwoest werd. Van D. werd enkele weken geleden door de politie gearresteerd op verdenking meer te weten over de oorzaak van de brand, maar na een paar uur weer vrijgelaten.

„Hoe lang het nog gaat duren? Ik weet het niet”, verzucht Roobol. „Mogelijk nog maanden. En ja, dat is heel vervelend, dat hoef ik je niet te vertellen. Het liefste waren we nu al weer open geweest. Gelukkig dekt de verzekering tot op heden alle schade die we hier door lijden, maar het moet natuurlijk geen jaar meer gaan duren. Dat begrijpt iedereen.”

In samenwerking met indebuurt Breda