Volledig scherm
Er moet nog worden vastgesteld hoeveel planten er in het winkelpand in Zundert stonden. © Politieteam Weerijs

Hennepkwekerijen opgerold in winkelpand centrum Zundert: 'Leek van buiten normale winkel’

ZUNDERT - In een winkelpand in het centrum Zundert zijn donderdag twee hennepkwekerijen opgerold. Een 44-jarige man uit het dorp werd aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen op verdenking van witwassen. Dat meldt de politie.

Agenten kwamen de wietkwekerij op het spoor na een eerdere aanhouding in het softdrugs-circuit. In Rijsbergen werd woensdag een 36-jarige man uit Wernhout aangehouden met een grote zak wiet in zijn auto. De politie meldde al dat in het verdere onderzoek panden werden binnengevallen in Zundert en Wernhout.

Leek van buitenaf een ‘normale’ winkel

In die panden zijn geen strafbare zaken aangetroffen. Wel kwam de politie het winkelpand in de Zundertse Molenstraat op het spoor. ,,In dit winkelpand trof de politie vanmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij. Het winkelpand, gevestigd in het centrum van Zundert, leek van buitenaf op een ‘normale’ winkel.”

Niets bleek minder waar. De politie trof achter en boven het winkelgedeelte twee hennepkwekerijen, een hennepstekkerij en een hennepdrogerij aan. De 44-jarige man uit Zundert is op heterdaad aangehouden. Het aantal planten, stekken en toppen moet nog worden vastgesteld.

Meer verdachten

De politie doet nader onderzoek naar de betrokkenheid van meerdere verdachten in deze zaak. Daarbij wordt ook gekeken naar de inkomsten die zij haalden uit criminele activiteiten. ,,De politie en de gemeente Zundert werken intensief samen in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Hierbij voeren wijkagenten, handhavers en ambtenaren integrale controles uit.”

Volledig scherm
Hennepkwekerijen in winkelpand Zundert. © Politieteam Weerijs
Volledig scherm
Hennepkwekerijen in winkelpand Zundert. © Politieteam Weerijs

In samenwerking met indebuurt Breda