Volledig scherm
De huidige H&M in de Barones. © Ralph van Wolffelaar

H&M opent in de zomer nieuwe megastore in Breda

BREDA - H&M opent in zomer van 2019 in de Ginnekenstraat in Breda een nieuwe megastore. De modeketen voegt daar zijn drie huidige winkels in de Bredase binnenstad samen. Dat bevestigt woordvoerster Annet Feenstra van H&M. 

Het wordt met 4.000 vierkante meter een van de grootste winkels in het centrum. Ter vergelijking: het pand van Zara (oude Bijenkorf) aan de Karrestraat is ruim 3.000 m2. De winkel komt op de hoek van de Ginnekenstraat en Bleekstraat (nabij de Hema). Voorheen stonden daar twee panden, waarin eerder de modezaken Only en Miss Etam gevestigd waren. 

Onder één dak

Volledig scherm
De locatie waar de nieuwe H&M-winkel komt in de Ginnekenstraat © BN DeStem

“In de nieuwe winkel kunnen we een compleet aanbod en zo veel mogelijk collecties onder één dak aanbieden. Dat is onderdeel va onze strategie om ons winkelaanbod te optimaliseren, zodat we de klant the best shopping experience blijven bieden,” aldus Feenstra. 

H&M heeft nu drie winkels in de binnenstad: één in de Barones (vrouwenmode) en twee in de Ginnekenstraat (kinder- en mannenmode). Die zaken zullen in de loop van 2019 sluiten. Over de invulling van die panden kan Feenstra nog niets melden, ook niet of daar eventueel andere merken zouden komen die onder de H&M Group vallen, zoals Weekday, Monki en Arket. Dat laatste werd eerder dit jaar gesteld in een document van de gemeente. Daarin stond dat ‘een modeketen’ een nieuwe winkel wilde bouwen en in de vrijkomende panden andere formules zou willen vestigen. 

De Barones

Volledig scherm
Winkelcentrum Barones in Breda © Ralph Van Wolffelaar

De bevestiging dat H&M uit De Barones vertrekt, komt vrijwel gelijktijdig met de aankondiging dat alle ruimtes in in het overdekte winkelcentrum binnenkort gevuld zijn. In de laatste lege ruimte (tegenover Etos) komt binnenkort het modemerk Guess. “De planning is om nog voor de feestdagen open te gaan,” aldus Jos Geurtjens van de Kroonenberg Groep (eigenaar van het complex). 

De Barones is vorig jaar in december officieel heropend. De lege ruimtes die er nog waren zijn dit jaar allemaal verhuurd, aan onder meer Sissy-Boy, Comma, s.Oliver en nu dus ook Guess. Alleen aan de buitenzijde van de Barones, in de Lange Brugstraat staat nog een kleine ruimte van circa 100 m2 leeg.“We zijn heel tevreden over hoe het gaat,” zegt Geurtjens. Ook warenhuis Hudson's Bay, veruit de grootse huurder in het complex,  draait volgens hem goed.

Dat H&M volgend jaar voor een grote lege plek (2.000 m2)  zorgt in De Barones baart Geurtjens geen enkele zorg. “We weten nog niet wat er gaat komen. Maar het is een van de beste plekken in Breda. Dus daar is zeker belangstelling  voor.”

In samenwerking met indebuurt Breda