Anja en André van Gurp in de woonkamer van hun woning aan het Sperwerpad in Hank die al jaren te koop staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Anja en André van Gurp in de woonkamer van hun woning aan het Sperwerpad in Hank die al jaren te koop staat. © Pix4Profs/René Schotanus

Help, wie wil mijn woning kopen? Onverkoopbare woningen in West-Brabant

WEST-BRABANT - Vandaag een bord in de tuin, morgen verkocht. De gekte op de woningmarkt is zo groot dat woningen als warme broodjes over de toonbank gaan. Toch zijn er nog steeds huizen waar kopers met een grote boog omheen lopen.

Het huis van Esther Jansen is er zo een. De rijtjeswoning oogt vriendelijk, is goed onderhouden, heeft een leuk tuintje. Bovendien, valt op Funda te lezen, staat de woning in een kindvriendelijke buurt. De prijs lijkt ook niet onoverkomelijk: 163.500 euro.

Toch staat het huis van Esther al sinds 2013 te koop. In vijf jaar tijd had ze welgeteld één bezichtiging. Een bod op het huis werd nooit uitgebracht. ,,Ik snap het ook niet'', verzucht Esther. ,,Het is een leuk huis, het staat alleen op de verkeerde plaats.'' Want haar huis, bouwjaar 2006, staat aan de Langeweg 20B in St. Philipsland. Veel aspirant-kopers van buitenaf hebben het idee dat dat zo'n beetje het einde van de wereld is.

In samenwerking met indebuurt Breda