Sheena Hartman (links) heeft als mantelzorger hulp nodig vanwege de bureaucratische rompslomp. Mantelzorgmakelaar Katja Keuning helpt haar daarbij.
Volledig scherm
PREMIUM
Sheena Hartman (links) heeft als mantelzorger hulp nodig vanwege de bureaucratische rompslomp. Mantelzorgmakelaar Katja Keuning helpt haar daarbij. © Pix4Profs/René Schotanus

Help, de mantelzorger verzuipt: mantelzorgmakelaar biedt uitkomst

Valt dit onder de WMO, de WLZ, de Zorgverzekeringswet? Mantelzorgers die bij de overheid om  steun aankloppen, raken steeds vaker verloren in een woud van regels. De mantelzorgmakelaar biedt uitkomst.

De moeder van Sheena Hartman was altijd al een beetje onwennig met nieuwigheden. Dat er af en toe iets niet helemaal goed ging, daar keek eigenlijk niemand van op. Totdat ze een paar jaar geleden opeens wel heel erg vergeetachtig werd en dingen kwijt begon te raken. Na een bezoek aan de neuroloog en neugeriatrisch onderzoek volgde de diagnose. Alzheimer. Ondanks dat Sheena  en haar broers ervoor zorgen dat iedere dag één van hen bij haar is, rijst het besef dat alleen thuis blijven wonen voor de bejaarde Bredase vrouw niet langer kan. 

In samenwerking met indebuurt Breda