Volledig scherm
Cryptische teksten langs de Galderse Meren © Hélène Schenk

Hek Galderse Meren weer open

BREDA - Het hek dat bezoekers van recreatiegebied Galderse Meren nu al weken tegenhoudt, had helemaal niet dicht moeten zijn.

„Nog voor het weekend maken we het weer open”, zegt een gemeentewoordvoerster. Het hek is dit seizoen geplaatst en voorkomt dat wandelaars een ronde om de meren kunnen lopen. Een favoriet rondje, vooral bij hondenbezitters.

Er werden twee extra borden bij het hek geplaatst die verwarring wekten. Een bord met opschrift ‘Einde naaktrecreatie’ met daarboven ‘Geldt voor de periode tussen 1 april en 1 oktober’. Het bord ‘Natuurgebied Verboden Toegang’ hing er al langer.

Om te voorkomen dat mensen in het broedseizoen door het natuurgebiedje zouden lopen. Verwarrend was de vraag waar het bord ‘Geldt tussen 1 april en 1 oktober’ op sloeg. Op ‘Einde naaktrecreatie’ of ‘Verboden toegang’.

​Want ook in november bleef het hek met een extra zware ketting afgesloten. Een vergissing, erkent de gemeente. In de periode tussen 1 oktober en 1 april, als ook honden vrij langs de plassen mogen lopen, mogen de wandelaars doorsteken en hun rondje maken.

In samenwerking met indebuurt Breda