Bewoners van de Oranjeboomstraat brengen lekkers bijeen voor de mensen in het ziekenhuis
Volledig scherm
Bewoners van de Oranjeboomstraat brengen lekkers bijeen voor de mensen in het ziekenhuis © Martijn Schraven

Heel Oranjeboom bakt, voor de harde werkers in het Amphia

BREDA - Verpleegkundigen, artsen, schoonmakers en andere medewerkers van de IC afdeling in het Bredase Amphia ziekenhuis, konden vrijdagmiddag wat lekkers pakken bij de koffie. 

Sanne Smedinga geeft aan ‘Iets' te willen doen voor een ander in deze tijd. ,,En nou ken ik toevallig iemand die werkt op de IC, dus belde ik haar met de vraag of ze het misschien leuk zouden vinden als ik iets voor ze zou bakken." 

Als Sanne hoort dat dit wel op prijs wordt gesteld, deelt ze het idee op de buurtapp. Verschillende vrienden en kennissen uit de Oranjeboomstraat - en vooruit: een gezin van het Oranjeboomplein - sluit zich aan. Andere plannen voor de vrijdagochtend worden aan de kant geschoven en het gezinnen slaan aan het bakken. 

Quote

Mijn kinderen vonden het helemaal leuk om te doen. Ze hebben zelfs een hartje geknutseld waar ze een tekst voor de medewer­kers geschreven hebben. Dat móest erbij

Tegen twee uur 's middags staan er geurende appeltaarten, cakes, tulbanden, appelflappen en brownies klaar voor het zorgpersoneel. In de meeste gevallen gemaakt sámen met de kinderen. Danny Exalto komt op de fiets nog snel een appeltaart brengen, net voor al het lekkers opgehaald wordt.

Zandkoekjes

,,Mijn kinderen zijn acht en tien", zegt ze. ,,Ze vonden het helemaal leuk om te doen. Ze hebben zelfs een hartje geknutseld waar ze een tekst voor de medewerkers geschreven hebben. Dat móest erbij." 

Ook Sanne's kinderen hebben hard meegeholpen. Zo heeft Jasper (11) zich bezig gehouden met de zandkoekjes, met de eerlijke kanttekening dat hij dit graag doet omdat het hem de kans geeft van het deeg te snoepen. Julie (6) heeft een balngrijke rol vervuld in het maakproces van de brownies. ,,Ik heb de chocolade eitjes gepeld", laat ze weten.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

In samenwerking met indebuurt Breda