Volledig scherm
Rondvaart met betrekkelijke luxe. © Joost Klaverdijk

Hartje Breda: Rondvaart Winterland

'Entreeticket Luxe rondvaart Winterland. Geniet van een prachtige tocht over het water tijdens Winterland Breda'. Dat vermeldt het kaartje voor dit tochtje per sloep van de Haven naar het Valkenberg, of vice versa, voor euro 3,50 (enkele reis). Tijdens de duur van Winterland, tot en met 8 januari, varen de sloepen dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur het korte tochtje over de singel.

Vier keer per uur, met twee sloepen. Deze tweede kerstdag is het druk, volgens schipper van dienst Justin Wolsdijk (19). "Gisteren was het heel rustig, maar vandaag gaat het lekker. Het weer zit natuurlijk mee, met het zonnetje."

Van de Haven naar het park gaan er gemiddeld 25 passagiers mee, op de terugreis zijn het er gemiddeld vijf. Naar de 'luxe', zoals op het ticket vermeld, vragen we voor de zekerheid even: "Het is een grote sloep, dus je hebt veel bewegingsvrijheid", verklaart Justin. "Verder hebben we warme chocomel aan boord, er komt muziek uit de speakers en er staat een kacheltje."

Plus een 30 centimeter hoog kunstkerstboompje, maar dat valt steeds om door de wind. "Laat hem maar gewoon liggen hoor", zegt Justin na een paar pogingen om het boompje overeind te houden.

"Het is een beetje koud, maar verder is dit hartstikke leuk", zegt de 50-jarige Eric uit Breda. "Ik vaar zelf in de zomer ook over de singels met een bootje." Hij wijst op de nieuwe aanlegsteigers bij het park en in de Haven: "Dat doet Breda echt goed. Wat ik alleen niet snap, is dat de horeca hier niet beter op inspringt. Zo zou een pleisterplaats halverwege, waar je wat kunt eten en drinken, een heel mooie aanvulling zijn."

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

In samenwerking met indebuurt Breda