Volledig scherm

Hartje Breda: Kerstman brengt bezoek aan Winter Wonderland Breda

Het is deze dagen één groot feest in Breda. En dan op maandagmiddag ook nog eens de Kerstman langs met de befaamde Coca Colatruck!

De bariton is van ver te horen: ‘Hohoho’, buldert de Kerstman in het Valkenberg. “Wat een heerlijke sfeer hier", zegt hij tevreden en wijst de kraampjes en het reuzenrad in het Bredase stadspark. We kijken even rond, maar zien zijn trouwe metgezel niet.

"U zoekt mijn rendier Rudolph? Tja, hij mocht de stad niet in, daarom ben ik maar met de Coca Cola-truck gekomen”, vertelt Santaclaus. Hij heeft het er maar druk mee deze dagen. Samen met een legertje elfen reist hij kriskras door het land. Om de priklimonade te promoten, maar vooral ook om mensen blij te maken. En daar slaagt hij vanmiddag volledig in! Gewillig poseert hij met een ieder die het wil. Mannen, vrouwen, jong en oud. Een schattig elfje maakt de foto's. De afdruk krijg je meteen mee, een digitale versie wordt een dag later per mail verstuurd.

In de knalrode vrachtwagen staat een videocamera. Daar mag je een boodschap van tien seconden inspreken onder het motto ‘Bedank jouw kerstheld’. Ook die wordt later per email verstuurd. “Veel mensen spreken een wat algemene boodschap voor hun familie in, sommigen een meer specifieke voor iemand die een hart onder de riem nodig heeft”, vertelt een mooie, zwartgelokte elf.

“Vanmiddag was hier bijvoorbeeeld een moeder, die een boodschap had voor haar zoon. Die was zo graag meegegaan om de truck te bekijken, maar was te ziek en kon daarom niet mee.”

Buiten staat inmiddels een rij voor de meet and greet met de Kerstman. Een clubje scholieren dringt brutaal voor en omhelst de bebaarde kindervriend. Hij deelt geduldig wat knuffels en high fives uit en stuurt de bengels dan weer door. Werk aan de winkel, een echtpaar met twee peuters wil op de foto. ‘Hohoho’, schalt weer door het in Winter Wonderland omgetoverde Valkenberg. De Kerstman knikt nog eens vriendelijk.

‘Dag meneer, van de krant’, zegt hij. Dag kerstman.

In samenwerking met indebuurt Breda