Hartje Breda: De Sinterklaasinkopen lijken gedaan

BREDA - Een strakblauwe lucht, een fel zonnetje en een fijn frisse temperatuur, vandaag in Breda. In het noord-oosten zwarte wolken, afkomstig van de grote brand in Waalwijk. In een iets nabijer gelegen noord-oosten ligt winkelcentrum Hoge Vucht. Vanmiddag was het er koopzondag. Slim, zo vlak voor het Heerlijk Avondje. Maar het oogt er rustig. Sterker, vrijwel de helft van de winkels heeft z'n rolluiken neer, wat zorgt voor een wat desolate, verlaten sfeer. 

De muziek klinkt zachtjes, nauwelijks hoorbaar. Men is gehaast en lijkt het winkelcentrum zo snel mogelijk te willen verlaten, ieder spoortje van gezelligheid ontbreekt. ,,Je moet wel goed op je geld letten, jongeman", adviseert een winkelmedewerker aan een jongetje van een jaar of 8. ,,Je geeft me zes euro ensteven dat is dus een paar euro te veel. Goed opletten, want voor je het weet heb je niets meer." Het jongetje incasseert het goede adviesopgewonden, knikt alsof hij het begrepen heeft en bergt z'n zojuist gekochte waar op. ,,Dankjewel!", roept hij en rent in volle snelheid de winkel uit. Dan is de winkel weer leeg, zoals meer winkels leeg zijn. ,,Ik wil naar huis. Volgens mij wéten mensen gewoon niet dat we vandaag open zijn", reageert een winkelmedewerkster iets verderop. Ze zucht. Wellicht zijn de Sinterklaasinkopen simpelweg al gedaan en blijven de mensen daarom weg. Aanstaande dinsdag verlaat de Sint het land weer en richten we ons weer op Kerst. Hopelijk gaan alle winkels dan gewoon weer open en wint het winkelcentrum weer iets aan gezelligheid. Daar ontbrak het deze zondag duidelijk aan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda