Volledig scherm
Winnares Simone Verbiest staat links

Hartje Breda: De netste nagels van Nederland zijn te vinden in Breda

,,Superblij”, is Simone Verbiest met de award die anderhalve week geleden in Amsterdam aan haar is toegekend. Als nagelstyliste werd zij met haar nagelsalon BijDeHand door online beautyplatform Treatwell genomineerd binnen de categorie handverzorging. Hoewel ze met een smoes als genomineerde naar de hoofdstad werd gehaald, bleek daar al snel dat ze de Top Rated Award ook daadwerkelijk gewonnen had.

De genomineerden voor de prijs zijn allemaal aangedragen op basis van de online reviews de ze kregen. Voor Verbiest geeft dit de prijs extra glans. ,,Ik heb ook bewust geen hele actie op touw gezet om mensen op mij te laten stemmen ofzo,” laat ze weten. ,,Ik wilde vooral eerlijk winnen.”

Daarbinnen heeft ze één uitzondering gemaakt: ,,Ik sta een dagdeel in de week voor de klas aan het Tessenderlandt college. Daar geef ik het vak uiterlijke verzorging. Aan de leerlingen heb ik wel gevraagd om op mij te gaan stemmen. Bovendien heb ik beloofd te trakteren als ik zou winnen.”

Sinds juni 2013 heeft Verbiest een salon in het centrum van Breda. Daarbinnen is ze overigens wel al eens van plek veranderd. Aanvankelijk was haar salon gevestigd aan het Van Coothplein. Voor de klas staat ze, zo laat ze weten, vooral omdat ze het leuk vindt. ,,Dat doe ik speciaal voor die meiden. Omdat ik weet dat zij dit leuk vinden. Het zijn niet altijd de makkelijkste dames, maar dat ben ik zelf ook niet”, zegt Verbiest met een lach.

Haar belofte te trakteren op zakjes chips is ze inmiddels al nagekomen: ,,Uiteraard, ze zouden me niet weg laten komen zonder uit te delen.” (MS)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda