Volledig scherm

Hartje Breda: De hartewens van lief lachende ‘Linda’

Gaat de wensboom op het Kasteelplein ‘Linda’ de liefde van haar leven bezorgen?

Je kijkt je ogen uit als je in het centrum van Breda rondloopt. Wat een heerlijke kerstambiance! Zo staat er op het Kasteelplein een fraai met lichtjes versierde boom. Uit een speaker klinkt plots een licht zwoele vrouwenstem: ‘May all your wishes come true’, 'Moge al uw wensen uitkomen'.

Bij de boom staat een bord dat deze hoopgevende boodschap verklaart: het is een wensboom! Wish Tree staat er, wellicht omdat de organisatie van Winterland Breda veel buitenlandse gasten verwacht. Hoe dan ook, als je je wens naar een bepaald nummer sms’t, dan zorgen de boom en die onzichtbare mevrouw met prettige stem dat de wens uitkomt. En dat er 60 cent van je rekening gehaald wordt.

Twee dames staan een beetje te ginnegappen bij de boom, mobieltje in de hand. Dat maakt een mens nieuwsgierig. “Ja, ik heb een wens gedaan”, bekent een van de twee. Ze noemt zich voor de gelegenheid ‘Linda’ en wil haar diepste verlangen best verklappen. We lezen mee op haar schermpje: ‘Ik wens een leuke, geweldige liefde in de eerste helft van 2017.’

Dat moet toch wel lukken? “Ik krijg geen bevestiging van mijn sms, dus ik vrees dat dat een slecht voorteken is”, sombert Linda. Haar vriendin beurt haar op. “Daarnet kreeg je nog een zonnebril van een leuke jongen, omdat je volgens hem zo lief lachte. Dat komt echt wel goed met jou.”

‘Linda’ wil niet op de foto, blijft liever nog even incognito. “Maar als ik over een half jaar een leuke vriend heb, dan bel ik de krant en mogen jullie wel een foto van ons maken.”

Daar houden we Linda aan. En tikken ook snel een wens in. ‘Bedankt voor jouw prachtige wens. Wij hopen dat hij in vervulling gaat!’, krijgen we direct als antwoord. Als dat geen goed voorteken is!! (JH)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Breda